· 

Wat kan jij doen?

Afgelopen weekend heb ik Ton van der Kroon ontmoet tijdens een bijeenkomst. Eén van zijn boeken 'Heilige relaties' heb ik al lange als inspiratiebron in mijn bezit. De bijeenkomst heeft mij weer even wakker geschud en werd mij nog meer bewust van mijn bijdrage in dit leven.

Hij begon met de woorden: "We hebben niet lang meer, alles is aan het veranderen en we moeten iets doen om onze wereld te behouden. Wat is jouw bijdrage"??

 

 

(Op de foto mijn boekenkast met de thema's die mij boeien en de fantastische olien van dōTerra.
Een waardevol vulling waar ik dagelijks gebruik van maak).

Nog niet te laat

De twee stromingen die ik ga, Puur Lifestyle en Sensual Tantric Lifestyle dat is mijn bijdrage om veranderingen te creëren in onze wereld. De één om meer te luisteren naar mijn lichaam en te ondersteunen met natuurlijke producten, de ander om meer liefdevoller en bewuster te leren omgaan met onszelf en elkaar.

Onze wereld dat zijn WIJ, jij en ik vormen de wereld. We creëren onze wereld met onze acties en reactie. We zijn verantwoordelijk voor onze daden. Helaas zien we soms achteraf pas wat de gevolgen zijn van onze daden. Maar we hebben altijd weer een mogelijkheid om deze bij te stellen. Het roer om te gooien of rustig stap voor stap een nieuwe bewuste liefdevolle keuze te maken.

 

Dat we wat te doen hebben, dat het leven verandering nodig heeft, dat is zeker!
Want we kunnen niet meer om de signalen van de aarde heen. We kunnen en mogen het niet alleen aan anderen overlaten of hen de schuld geven.

De klok tikt

Als ik kijk naar sommige auto bezitters, gaan ze vaak veel liefdevoller met hun auto om dan met hun lijf.
Deze krijgt regelmatig een service beurt, wordt met de juiste brandstof gevuld.

Want anders loopt de motor vast en dat wil je niet, dat kost je auto en veel geld. Als hij aan vervanging toe is wordt er (soms) een andere gekocht. 

 

Wat ik soms niet begrijp is te zien hoe sommige mensen met hun lichaam omgaan. Nog niet bewust wat een kostbaar bezit ons lichaam is. Een menselijke machine die veel ingewikkelder is dan een auto. En zeker niet te vervangen.


Ik zie het lichaam als een omhulling van mijn spirit en ben verantwoordelijk voor mijn eigen lijf. Ik heb er dit hele leven mee te doen. 
Ons lichaam is veel meer waard en heeft ook de juiste onderhoud en brandstof nodig. 

Verantwoordelijk

We vinden het meestal heel normaal dat alles in ons lichaam het doet, tot dat er iets gaat happeren.
Dan realiseren we ons dat het niet zo vanzelfsprekend is dat alle radartjes samenwerken. Willen we hulp van buiten omdat we niet hebben geluisterd naar binnen. Niet bewust zijn van de signalen die je lichaam misschien al vaker heeft gegeven.
Niet weten, niet geleerd hebben hoe we zelf op een natuurlijke manier kunnen zorgen voor je kostbaarste bezit.

 

Als we ons lichaam (en onze aarde) als vuilnisvat gebruiken, gaat er een keer iets mis. Natuurlijk lijkt het alleen je eigen verantwoordelijkheid.

Het is je eigen lichaam en leven en jij mag zelf kiezen.
Alleen als je je realiseert dat veel van wat je doet ook gevolgen heeft voor de rest van de bevolking en onze aarde, wil je het misschien ook wel anders. 

 

Misschien denk je waar heeft ze het nou over!
Laat mij uitleggen hoe ik het zie.


Alles wat jij in je lichaam stopt komt er ook weer uit. Nog los van of het je lichaam ook goed doet.
Stel je gebruikt medicijnen, waar denk je dat die terecht komen?

Uiteindelijk in het riool. Waar komt dat uiteindelijk terecht, ergens op de aarde, in het grondwater, in het voedsel en zo weer bij iemand anders. Hoe worden die medicijnen gemaakt en waar gaat al het afval naartoe?
Hoe zou het zijn als we natuurlijke pure producten gebruiken?


Onze ziektekosten waarom denk je dat die maar blijven stijgen? Als we ons niet meer bewust worden dat we andere mogelijkheden hebben en gaan toepassen, worden we steeds zieker. Hebben we meer medicijnen en artsen nodig, meer ziekenhuizen. Daarmee stijgen ook die kosten en die rekening moeten we met zijn allen betalen.

 

Kijk eens naar de fantastische uitvinding van plastic. Althans dat vonden we toen, nu zit het zelfs in ons drinkwater en hebben geen idee wat dat met ons lichaam gaat doen op termijn. Je ziet volop de gevolgen bij de dieren en in onze wateren. 

Dat wil je toch niet met je lichaam?

Het is nog niet te laat

Het klinkt misschien allemaal wat somber.
Maar het is nog niet te laat. Alleen is het noodzakelijk dat we met elkaar iets doen. 

Bewust worden van onze keuzes. Zelf verantwoordelijkheid gaan nemen voor onze gezondheid en onze acties. Iedere beweging is er weer één. 

 

Al onze handelingen hebben gevolgen voor elkaar.
Bewust worden is de sleutel. Angst helpt ons niet. Actie wel.

Als we ons daar stap voor stap bewust van worden kunnen we nog lang van de wereld en elkaar genieten.


Ik ben dankbaar voor het pad wat ik heb gekozen en de lessen die ik leer, mijn kennis te delen in de:

En wil graag een gezonde wereld waarin we met elkaar kunnen voortbestaan. Mijn bijdrage leveren daar waar ik kan.

 

dōTerra en mijn missie

DōTerra is een bedrijf die puur en zuivere essentiële olien levert. Zorg draagt voor de aarde, de consument, leveranciers en iedereen in het hele proces wordt op een eerlijke manier behandeld.

 

Ik ben heel dankbaar dat de olien in mijn leven zijn en ik deel ze graag met iedereen die een natuurlijke levensstijl wil starten. 

 

Je kan ze gebruiken om je lichaam te ondersteunen, te leren luisteren naar de signalen van je lijf en op een natuurlijke manier te ondersteunen, je emoties in balans te brengen. Maar ook om in de keuken te gebruiken als smaakmakers, schoonmaakmiddel en de vele toepassingen die er zijn.
Zonder dat het je lichaam en onze aarde verontreinigd.

 

Ook zijn er al ziekenhuizen die ze toepassen, omdat de kracht van de olie ongekend groot is.

Met dank aan moeder natuur die ons zoveel te bieden heeft. 

Laten we met elkaar ons best doen om deze prachtige aarde en een gezonde mensheid te behouden.

 

Wat is jouw bijdrage??

Wil je meer weten over het gebruik van de olien in je eigen leven?
Kom naar de informatie workshops of stuur mij een persoonlijk berichtje.

 

Zie hieronder waarom dōTerra verschil maakt en hun bijdrage levert voor alle levende wezens.